Seime vyks diskusija apie miestus be CO2 emisijos ir su žalia energija

Gruodžio 12 d., pirmadienį, 10 val. Seimo Konstitucijos salėje vyks diskusija „Ateities miestai – be CO2 emisijos ir su žalia energija: kaip šio tikslo sieks Lietuvos savivaldybės?“.

Renginio tikslas – pristatyti savivaldybėms, verslo bei mokslo partneriams Žaliųjų savivaldybių iniciatyvą, koordinuojamą Seimo laikinosios parlamentinės grupės „Žaliosios savivaldybės 2030“ ir kviesti prie jos prisijungti.

„Mūsų tikslas – sukurti bendradarbiavimo platformą, kuri padėtų užtikrinti, kad 2030-aisiais Lietuvoje turėtume kuo daugiau žaliųjų savivaldybių. Žalioji transformacija – tai ne tik deklaracijos, o reali nauda kiekvienam Lietuvos žmogui – klimatui. Neutralios savivaldybės bus švaresnės, inovatyvesnės ir patogesnės gyventi kiekvienam“, – teigia diskusijos iniciatorius Seimo narys Andrius Bagdonas.

Renginio metu dalyviai bus kviečiami pasirašyti Žaliųjų savivaldybių iniciatyvos memorandumą, kurio pagrindiniai uždaviniai: Sukurti bendradarbiavimo platformą suinteresuotų subjektų deryboms dėl klimato kaitos mažinimo; Prisidėti prie Lietuvos klimato kaitos mažinimo strategijos įgyvendinimo; Kurti ir integruoti švarias inovacijas Lietuvos savivaldybių energetikos ir transporto sektoriuose.

Diskusijos dalyvius sveikins aplinkos ministras, pranešimus skaitys Vilniaus miesto Intelektualių sprendimų ir duomenų analizės skyriaus vadovė Eglė Radvilė, Lietuvos pramoninkų konfederacijos tarptautinių inovacijų ekspertas Tadas Kubilius, Lietuvos energetikos instituto direktoriaus pavaduotojas dr. Rolandas Urbonas ir kiti.

Programa

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.