Liberalams pasipriešinus, Seimas nebesuteiks mokesčių inspektoriams įgaliojimų tikrinti vairuotojus

Mokesčių inspektoriai negalės tikrinti transporto priemonių kaip policininkai, muitininkai, pasieniečiai ar aplinkosaugininkai. Taip ketvirtadienį apsisprendė Seimas, kai svarstydamas mokesčių administravimo pataisų paketą atmetė ankstesnį Finansų ministerijos pasiūlymą.

Pagal pirminę Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisą norėta, kad mokesčių inspektoriai galėtų stabdyti, sulaikyti ir tikrinti vairuotojus. Valstybinė mokesčių inspekcija būtų galėjusi valdyti tarnybinius automobilius su specialiaisiais šviesos (ir garso) signalais.

Seime spalio 27 dieną pateikiant šį pataisų paketą, 103 Seimo nariai balsavo už, 4 susilaikė. Vienintelis balsavęs prieš buvo Seimo Liberalų Sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas.

„Laimė, liberalams atkreipus dėmesį į šitą beprotybę, laiku susivokė visas Seimas“, –  teigia A. Bagdonas.

Jo teigimu, ministerija gerų mokesčių administravimo tikslų siekė dubliuodama policijos ir muitinės atsakomybę bei kurdama atskirą jėgos struktūrą.

Vėliau įgaliojimus mokesčių inspektoriams tikrinti vairuotojus suteikiančią nuostatą blokavo ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Ketvirtadienį svarstymo metu apsisprendžiant dėl šios pataisos, numačiusios didesnes galias Mokesčių inspekcijai, daugelis Seimo narių jau pritarė komiteto pasiūlymui idėją atmesti: 99 balsavo už, 3 susilaikė, 1 buvo prieš.