Seimo narių Andriaus Bagdono ir Editos Rudelienės pranešimas: „Jaunimą į rinkimus turime pritraukti jiems patraukliu turiniu“

Ne šildymo kainos, ne naujas asfaltas gatvėse ir ne pastatų renovacija pritrauks jaunus Lietuvos žmones tiek balsuoti, tiek kelti save kaip kandidatais artėjančiuose savivaldos rinkimuose, o patrauklios ir aktualios jaunimui temos. Tokį iššūkį didinant jauniausios grupės aktyvumą rinkimuose Seimo liberalai iškėlė pirmadienį vykusiame bendradarbiavimo su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba grupės posėdyje.

Laikinosios Bendradarbiavimo su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba grupės pirmininkas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas išreiškė viltį, kad ateinančiuose savivaldos rinkimuose 2023 m. kovo 5 d. pasirodys daug iki šiol savęs nekėlusių jaunų žmonių. „Mūsų visų tikslas, kad rinkimuose dalyvautų kuo daugiau jaunų žmonių, kad jie būtų aktyvūs ir kartu išsirinktų savęs vertą valdžią, kurios priimami sprendimai tenkintų visus ketverius metus“, – sakė jis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojos Editos Rudelienės manymu, jaunimą į rinkimus reikia pritraukti aktualiomis temomis. „Savivaldoje pagrindinės temos yra apie tai, kaip sumažinti šildymo kainas, pakloti daugiau asfalto ar suremontuoti kurį nors viešąjį pastatą, todėl reikia surasti ir kitų, jaunimą dominančių temų“, – pabrėžė ji.

Tiek užpraėjusiuose, tiek praėjusiuose Seimo rinkimuose jauniausios rinkėjų grupės (iki 24 metų) aktyvumas sudarė atitinkamai 38,1 proc. ir 38,6 proc.