A.Bagdonas. Bankrotas grožio verslui?

Džiugu, kad Seimas šiandien patvirtino ekonomikos stimuliavimo planą, tačiau negaliu neatkreipti dėmesio į sudėtingą savarankiškai dirbančiųjų situaciją. Dirbantiems pagal verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą ir turintiems stabdyti savo veiklą dėl viruso grėsmės, iki 3 mėnesių bus skiriama vos 257 eurų per mėnesį išmoka.

Būtent tokiu pagrindu dirba ir kitus įdarbina dauguma specialistų grožio industrijoje, kurių veikla šiuo metu yra visiškai sustabdyta. Jie negali aptarnauti klientų nuotoliniu būdu, daryti užsakymų „išsinešimui“, tačiau vis dar turi išlaikyti šeimas, mokėti nuomą už patalpas ir atsiskaityti su tiekėjais.

Sveikinu Vyriausybės sprendimą skolintis lėšų šios krizės padariniams likviduoti, tačiau lygiai taip pat svarbu užtikrinti, kad pinigai būtų panaudoti efektyviai. Piktinamasi, kad grožio specialistai ieško klientų nelegaliai, siūlo priimti procedūroms į namus, tačiau kaip kitaip išsilaikyti šiems smulkiesiems verslininkams su vos 257 eurų išmoka per mėnesį?

Susidūrus su šia krize, valstybės išmokos turėtų būti diferencijuotos pagal sektorius ir skirtingą žalos lygį kiekvienam jų. Bandant padalinti visiems po lygiai ir ignoruodami absurdišką grožio specialistų situaciją, susidursime su naujomis problemomis – karantinui pasibaigus galime ir neberasti kur apsikirpti.

Parašykite komentarą