Knygutės „Svajonių kalnas“ pristatymas Neringoje

Sausio 30-31 dienomis Juodkrantėje ir Nidoje buvo pristatyta Rositos Makauskienės ir Ingos Dagilės debiutinė eilėraščių knygelė vaikams „Svajonių kalnas“. Knygelė linksmai ir įdomiai vaikams pasakoja apie pamario kraštą.

Mažą pamario vaikelį į Svajonių kalną vedantis eiliuotas pasakojimas dvelkia marių vėju ir pušynais. Į kiekvieno skaitančio vaiko širdį jis žada atnešti Neringos krašto smiltelę.

Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse „Svajonių kalnas“ buvo išrinkta kaip gražiausiai iliustruota knyga. Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ ją išleido 13 000 egzempliorių tiražu. Nemokamai ji bus išdalinta bibliotekoms, mokykloms, darželiams.

„Labai smagu, jog Neringos kraštas pristatomas ne tik suaugusiems – vaikus sudominti tikrai nėra paprasta, bet knygutės autorės su šia užduotimi susitvarkė tiesiog nuostabiai. Esu dėkingas, jog autorės, pakviestos pristatyti savo kūrinį, nedvejodamos sutiko. Susitikimų su neringiškiais metu vyko ne tik nuoširdus „Svajonių kalno“ pristatymas, bet autorės taip pat susirinkusiems nemokamai dovanojo savo knygutes“, – pasakojo Neringos savivaldybės Švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto komiteto narys Andrius Bagdonas.

Parašykite komentarą