Fotoparodos “Neringos jaunimas” atidarymas Nidoje

Sausio 23 d. Nidos kultūros ir turizmo centre „Agila“ įvyko fotoparodos „Neringos jaunimas“ atidarymas. Šia paroda, jau antrus metus iš eilės, Neringos jaunimo apskritasis stalas (NAjS) nori atkreipti bendruomenės dėmesį ir parodyti, jog mūsų jaunimas – veržlus, aktyvus, įdomus. Iš beveik 60-ies atsiųstų nuotraukų komisija išrinko 20 fotografijų, kuriose užfiksuotas besišypsantis, diskutuojantis, o kartais net ir susimąstęs Neringos jaunimas.
Atidarymo metu NAjS prezidentė Agnė Jenčauskienė pasidžiaugė, jog fotografijose atsispindi realybė. „Visos nuotraukos nuostabios. Kitaip ir būti negali, kai amžiams pagaunama jauno žmogaus emocija, daug ką pasakantis jo žvilgsnis ar mostas. Jaunystė yra labai stebuklinga – tada viskas gražu, viskas įmanoma ir visko norisi. Šiose fotografijose ir atsispindi Neringos jaunimo grožis, jo gebėjimas būti visur ir visur skleisti teigiamas, pozityvias emocijas. Tariu nuoširdų ačiū visiems nuotraukų autoriams už įamžintas akimirkas“, – kalbėjo A.Jenčauskienė.
Atidarymo metu vyko ir muzikiniai jaunimo pasirodymai, kurie parodai suteikė malonios ekspresijos ir sukūrė bohemišką atmosferą. Neringso savivaldybės Švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto komiteto narys Andrius Bagdonas negalėjo nuslėpti susižavėjimo: „Visada žinojau, jog Neringoje jaunimas ypatingas, o ši paroda tik patvirtina faktą. Fotografijos labai kokybiškos ir „gyvos“ – atrodo, taip ir jauti, kas vyko tą sustabdytą akimirką…“.
Po oficialaus atidarymo, susirinkę svečiai galėjo apžiūrėti parodos fotografijas, kuri Nidos kultūros ir turizmo centre „Agila“ veiks dar dvi savaites. Nuo vasario 10 d. fotoparoda „Neringos jaunimas“ bus perkelta į Juodkrantės Liudviko Rėzos centro parodų salę.
Pasibaigus fotografijų peržiūrai dar vyko ir Neringos jaunimo apskritojo stalo narių visuotinis susirinkimas. NAjS prezidentė A.Jenčauskienė pristatė asociacijos 2014 m. veiklos ataskaitą ir buvo sudarytas 2015 m. veiklos planas. Neringos laukia dar daugiau reikšmingų renginių, akcijų ir atrakcijų, nes jaunimas nusiteikęs ryžtingai ir darbingai!

Parašykite komentarą