Neringos danguje žibintų šviesos Laisvės gynėjų atminimui

Neringos liberalai sausio 13-ają savivaldybės aikštėje uždegė 14 dangaus žibintų ir paleido juos į dangų, taip tradiciškai paminėdami Laisvės gynėjų dieną. Prieš 24-erius metus įvyko tai, kas visam laikui pakeitė Lietuvos likimą. Už tai, kad šiandien esame laisvi, kad esame Europos dalimi turime būti dėkingi tą lemtingą naktį visiems kovojusiems ir savo gyvybes paaukojusiems mūsų tautiečiams!

Neringos liberalų narė Gintarė Dikšienė, kuri būtent sausio 13-ają ir mini savo gimimo dieną, nori priminti, jog nedaug mūsų istorijoje tokių dienų, kai mirties kaina iškovota laisvė tampa ateities kartų gyvavimo pagrindu. „Šią dieną mes turime prisiminti už ką kovojo mūsų tautiečiai. Taip pat turime paklausti savęs, ką mums reiškia laisvė. Kas būtume be jos? Didžiuojuos, kad gimiau šią dieną. Laisvės gynėjų dėka turiu galimybę gyventi laisvoje šalyje, galiu nevaržomai reikšti savo mintis ir tobulėti. Šiandien, kai Lietuvos trispalvė plėvesuoja aprišta juodu kaspinu, aš įžvelgiu prasmę kiekvienoje spalvoje. Tai mūsų tautos džiaugsmo ir kančios istorijų spalvos. Tai mūsų laisvės ir ištikimybės priesaika sau ir savo šaliai. Švęskime laisvę, nepamiršdami jos kainos.“, – kalbėjo G.Dikšienė.

Minėjime kasmet dalyvaujantis ir su visa šeima į dangų žibintą, kaip laisvės, nepriklausomybės ir vilties simbolį paleidęs Neringos liberalų kandidatas į miesto merus Andrius Bagdonas visiems linkėjo protingai naudotis savo laisvės privilegijomis ir drąsiai kovoti už tai, kuo tikrai tikime!

Parašykite komentarą