Neringoje išdalinti „Jaunimo apdovanojimai 2014“

Neringos 53-ojo gimtadienio proga, pirmą kartą kurorte vyko „Neringos jaunimo apdovanojimai 2014“. Neringos kraštas jau išaugino ir išugdė ne vieną taurios sielos ir ambicijų kupiną jauną žmogų, o šių apdovanojimų laureatai – ypatingos ir pripažinimo vertos jaunos asmenybės.

Visą mėnesį – nuo rugsėjo 23 d. iki spalio 23 d. – neringiškiai buvo kviečiami aktyviai teikti kandidatūras septynioms nominacijoms, o paskutinį rudens šeštadienį paskelbti laureatai.

„Jaunimo kūrybiška siela 2014“ buvo pripažintas Marius Balsys. Ši nominacija buvo skirta jaunuoliui už kūrybišką veiklą, kūrybinius ir muzikinius pasiekimus bei nuopelnus.

Už nuopelnus mokslo srityje „Metų moksleive 2014“ paskelbta Juta Zinkevičiūtė.

Aktyviai Neringos visuomeniniame gyvenime dalyvaujantis ir aplinkinius savo pavyzdžiu skatinantis NAjS narys Paulius Bernotas buvo paskelbtas „Jaunimo savanoriu 2014“.

Jaunam žmogui dažnai reikia kelrodės žvaigždės, patarimo ar paprasčiausiai įkvepiančio padrąsinimo – „Jaunimo žmogumi 2014“ tapo Neringos vidurinės mokyklos mokytojas Norbertas Airošius.

Apdovanojimas „Jaunimo garbė 2014“ atiteko Justei Zinkevičiūtei, kuri savo pasiekimais Neringą garsina Lietuvoje ir užsienyje.

Už sportines aukštumas ir puikius rezultatus bei Neringos vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje „Jaunimo sportininku 2014“ tapo Vytenis Miliūnas.

Dar vienas prasmingas apdovanojimas – „Jaunimo iniciatyva 2014“ – už Tarptautinės jaunimo dienos proga surengtą renginį “Summer Fest One Love 2014“ buvo įteiktas Neringos apskritojo stalo (NAjS) nariams.

NAjS prezidentė Agnė Jenčauskienė džiaugėsi ne tik laureatais, tačiau ir visu Neringos jaunimu. „Esame nedidelė bendruomenė, todėl kiekvieno iš mūsų požiūris ir veikla turi svarios įtakos gyvenimo kokybei Neringoje. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi Neringos jaunimu, kuris nenustoja stebinti savo gabumais, savo pasiekimais ir savo noru įgyvendinti užgimusias idėjas“, – kalbėjo A.Jenčauskienė.

Garbinga komisija, sudaryta iš Neringos savivaldybės jaunimo reikalų tarybos narių, turėjo priimti labai nelengvus sprendimus, kadangi kandidatų visoms nominacijoms buvo paskelbta tikrai nemažai. „Sulaukėme tikrai labai nemažai pasiūlytų kandidatūrų ir, turiu pasakyti, kiekvienas iš jų yra vertas Neringos jaunimo apdovanojimų. Būtina palaikyti, skatinti ir įkvėpti jaunus žmones, nes būtent nuo jų priklauso ir visos bendruomenės ateities gerovė. Labai tikiuosi, jog šis renginys taps gražia, kasmetine tradicija“, – sakė Neringos savivaldybės jaunimo reikalų tarybos narys Andrius Bagdonas.

Laureatai buvo apdovanoti atminimo dovanomis ir susirinkusių aplodismentais, o Nidos kultūros ir informacijos centras „Agila“ visam kurorto jaunimui padovanojo Monikos Linkytės koncertą.

Parašykite komentarą