Po Neringos jaunimo išvykos nauji kontaktai, pažintys ir draugysčių pradžia

Priešpaskutinį lapkričio savaitgalį įvyko ilgai ir kruopščiai planuota Neringos jaunimo apskritojo stalo (NAjS) narių išvyka, kurios tikslas – susipažinti su nevyriausybinėmis  organizacijomis, užmegzti naujas pažintis ir padėti pamatus gražiam bei prasmingam bendradarbiavimui.

Visas būrys NAjS narių iš Neringos ankstų šeštadienio rytą pajudėjo sostinės link. Kelionė netrumpa, tačiau smagiems žmonėms, koks ir yra Neringos jaunimas, kelias niekada neprailgsta. Kaip sostinė be Gedimino pilies? Niekaip. Visa išvyka ir prasideda nuo apsilankymo Gedimino pily, kur NAjs visai Lietuvai siuntė nuoširdžius sveikinimus pasirodžius pirmajam sniegui šiais metais. Vėliau jaunimas dalyvavo Europos Centrinio Banko Euro parodoje Valdovų rūmuose.

Nevyriausybinių organizacijų ir socialinių inovatorių darbo, kūrybos ir bendravimo erdvė Avilys namais yra tapę ne vienai nevyriausybinei šalies organizacijai. Pokalbiai su šių organizacijų atstovais suteikė daug peno pamąstymams, uždegė dar stipresne motyvacija. „Labai džiaugiuosi, kad jaunimas iš visos Neringos – Nidos, Juodkrantės, Preilos, Pervalkos – susitiko su NVO atstovais, kurie jau ne vienerius metus gyvena tokiu ritmu. Šių žmonių pasakojimai ir mintys, atlikti darbai labai teigiamai veikia jaunus žmones – padrąsina ir paskatina ryžtingiau imtis tokios veiklos ir mažesniuose miesteliuose“, – pasakojo kartu su NAjS vykęs Neringos savivaldybės narys Andrius Bagdonas.

Po dienos potyrių ir įspūdžių NAjS komanda ilsėjosi poilsio ir pramogų parke „Tony Resort“, už ką Neringos jaunimas labai dėkingas europarlamentarui Antanui Guogai, kuris niekada neatsisako galimybės suteikti jaunimui reikiamos pagalbos ar paramos. Ir šį laiką NAjS jaunimas sugebėjo išnaudoti prasmingai – vakaras smagiai pralėkė žaidžiant komandos susipažinimo, darnos stiprinimo žaidimus. „Aš labai didžiuojuosi Neringos jaunimu. Visada pozityvus, ištroškęs žinių ir naujų potyrių bei, svarbiausia, gebantis savo laiką išnaudoti prasmingai, o jėgas nukreipti tikslingai“, – džiaugėsi NAjS prezidentė Agnė Jenčauskienė.

Sekmadienį toliau buvo keliaujama į Trakus – aplankyta Trakų pilis, po to sekė susitikimas su Lentvario jaunimo centro atstovais, kur NAjS narius sutiko šio centro įkūrėja ir dabar Trakų merė Edita Rudelienė. Merė Neringos jaunimą pavaišino gardžiais, vietinės gamybos kibinais. Po trumpų prisistatymų vyko artimesnis susipažinimas ir draugystė tarp jaunų bei panašių siekių turinčių jaunuolių netruko užsimegzti. Pradžia padaryta puiki ir dabar jau atsakomasis Lentvario jaunimo centro vizitas laukiamas Neringoje.

Parašykite komentarą