Atidengta ypatinga dovana Neringai

53-ojo Neringos gimtadienio proga bendradarbiaujant Nidos „Lions“ klubui su Kuršių Nerijos Nacionaliniu Parku ir Neringos savivaldybe miestui buvo įteikta ypatinga dovana – Neringos krėslas.

Didžiulė, beveik 5 m aukščio kėdė, sukurta skulptoriaus Alberto Danilevičiaus, pastatyta ir iškilmingai atidengta Tylos slėnyje – toje vietoje, iš kurios gražiai atsiveria kadaise milžinės Neringos supiltos kopos bei tyvuliuojanti marių pakrantė. Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcija, kartu su visais susirinkusiais pranašavo, kad Neringos krėslas taps dar vienu Nidos simboliu, kuris visiems apsilankiusiems primins garsiąją legendą apie Neringos sukūrimą.

Skulptūros atidengimo ceremonijoje dalyvavęs Neringos savivaldybės tarybos narys Andrius Bagdonas džiaugėsi dar vienu traukos objektu Neringoje. „Labai smagu, jog Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcija kartu su Neringos savivaldybe šį kartą rado bendradarbiavimo galimybių ir todėl dabar galime gėrėtis dar vienu prasmingu simboliu mūsų mieste“, – sakė A. Bagdonas. Ant Neringos krėslo galima užlipti ir atsisėsti, kaip kviečia ir išraižytas užrašas: „Prisėsk, keleivi, į milžinės Neringos krėslą ir paklausyk, kaip Tylos slėnyje kalba tyla“.

Parašykite komentarą