Neringiškiai dalyvavo parodos skirtos 15-osioms Kuršių nerijos paveldo saugomo UNESCO metinėms atidaryme

Spalio 8 d. Neringos liberalai, kartu su nemažu būriu neringiškių, dalyvavo menininkų iš Juodkrantės Jūratės Bučimytės ir Alberto Krajinsko parodos „Mūsų turtas“ atidaryme Seime.

Parodą, skirtą 15-osioms Kuršių nerijos paveldo saugomo UNESCO metinėms, pristatė Seimo narys, liberalas Gintaras Steponavičius. „Naudota grafikos, tapybos ir akvarelės technika darbuose puikiai atspindėjo mūsų krašto unikalumą, švelnų subtilumą ir amžius išlikusį trapumą“, – įspūdžiais apie juodkrantiškių menininkų darbus dalinosi Liberalų sąjūdžio Neringos skyriaus pirmininkas Andrius Bagdonas.

Po parodos atidarymo, svečiai iš Neringos buvo pakviesti į ekskursiją po Seimą, pristatant jo raidos etapus ir istoriją. Neringiškiai taip pat dalyvavo susitikime su LRLS frakcijos nariais Eligijumi Masiuliu, Gintaru Steponavičiumi ir Algiu Kašėta.

Diena buvo kupina gražių emocijų ir įspūdžių, o kelionė atgal dar ir labai linksma. „Kartu su mumis į gimtą kraštą grįžo ir Jūratė su Albertu. Labai džiaugiuosi, jog mūsų neringiškių kompanijos pasirodymu pavyko juos nustebinti ir pradžiuginti“, – teigė A. Bagdonas.

Jūratės Bučimytės ir Alberto Krajinsko tapybos parodą „Mūsų turtas“ Seimo II rūmų galerijoje bus galima apžiūrėti iki spalio 20 d.

Parašykite komentarą