Nidos pusės maratono bėgime startavo ir Neringos politikai

Tarptautinė turizmo diena Neringoje paminėta jau 15-ą kartą vykusiu Nidos pusės maratono bėgimu. Nemažas būrys dalyvių, nenustygstantys vietoje ir pasitikintys savo ištverme, laukė starto pradžios 21.098 km, 10 km, 5.4 km bei 3, 2, ir 1 km vaikams ir jaunuoliams distancijose.

Nidos pusės maratono bėgimo organizatorius Aurelijus Armonavičius džiaugėsi, jog kiekvienais metais bėgimas sulaukia vis didesnio populiarumo. „Pradėdami organizuoti Nidos pusės maratono bėgimą turėjome tikslą – ne tik surengti sporto šventę neringiškiams bei miesto svečiams, bet ir pratęsti Neringos kurorto sezoną. Labai džiaugiuosi, kad dalyviai susirenka ne tik prabėgti distanciją, atsiimti apdovanojimus ir išvažiuoja namo, bet dauguma jų pasilieka visam savaitgaliui pailsėti Neringoje“, – teigė A. Armonavičius.

Neringos savivaldybės tarybos nariai Andrius Bagdonas ir Laurynas Vainutis, įveikę Europos bendradarbiavimo bėgimo distanciją, džiaugėsi puikiu organizatorių darbu.

„Jau daugelį metų žaviuosi šiuo renginiu ir labai smagu, kad Nidoje šurmuliuoja toks didžiulis būrys sportuojančių turistų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Kuo daugiau tokių renginių, tuo įvairiapusiškesnė ir patrauklesnė Neringa gali tapti. Mūsų kurorto sezonas neturi baigtis kartu su vasaros pabaiga“, – tikino A. Bagdonas.

Šiemetinis pusės maratono bėgimas organizatorius džiugino ne tik dalyvių gausa ir įvairove, bet ir pagerintais rekordais, kurių buvo net du – bėgimo laikai 21.098 km distancijoje buvo pagerinti moterų ir vyrų kategorijose.

Parašykite komentarą