Tarptautinės dienos be automobilio išvakarėse neringiškių žygis dviračiais

Jau daugiau nei dešimtmetį rugsėjo 22 d. pasaulyje yra švenčiama kaip diena be automobilio. Šią dieną yra siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Tarptautinės dienos be automobilio išvakarėse Liberalų sąjūdžio Neringos skyriaus nariai iniciavo dviračių žygį Neringoje.

Šviečiant sekmadienio saulei nemažas būrys dviratininkų vidurdienį pajudėjo iš Nidos Preilos link. Smagiai nusiteikę žygio dalyviai juokavo, jog oras šiai dienai buvo specialiai užsakytas skyriaus pirmininko Andriaus Bagdono.

Preiliškis Darius Beržinis džiaugėsi, jog įveikti beveik 30 km nebuvo sunku. „Oras puikus, kompanija dar puikesnė, todėl minti tokiu vaizdingu dviračių taku – tikras malonumas“. Darius Beržinis, Liberalų sąjūdžio Neringos skyriaus pirmininko pavaduotojas taip pat pabrėžė, jog dar reikia plėtoti dviračių takų tinklą Neringoje, nes šiuo metu yra tik vienas takas pamariu. „Jei būtų galima iš Nidos išvažiuoti pamariu, o grįžti pajūriu – tiek neringiškiai, tiek miesto svečiai važinėdami dviračiais patirtų dar daugiau gerų emocijų ir pamatytų įstabių vaizdų“, – teigė Darius Beržinis.

Tarptautinę dieną be automobilio visas pasaulis yra skatinamas bent vieną dieną savo automobilį palikti namie ir naudotis kitomis susisiekimo priemonėmis – važiuoti dviračiais, viešuoju transportu ar pasivaikščioti pėsčiomis.

Parašykite komentarą