VI-asis Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas Šilutėje

Šilutės mažųjų laivų uosto prieplaukoje šeštadienį, gausų būrį šventės dalyvių viliojo gardžios žuvienės kvapai. Į VI-ąjį Tarptautinį žuvienės virimo čempionatą sugužėjo komandos ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, kurios varžėsi dėl skaniausios žuvienės titulo. Prie žuvienės puodų savo jėgas išbandė ir neringiškiai, išvirę gardžias žuvienes, kuriomis skanavosi per šimtą šventės dalyvių.

„Dėkoju renginio organizatoriams už fantastišką ir originalią šventę. Žuvienės šventėje buvo taip smagu, jog atrodė, kad laikas prabėgo akimirksniu. Tai renginys, kuriame ne tik gali skanauti žuvienę, bet ir susitikti su bendraminčiais ir draugais. Džiaugiuosi, kad ši šventė Šilutėje jau tapo tradicija, nes tai yra puiki idėja parodyti Lietuvai, kuo Šilutės kraštas yra ypatingas. Žinoma, dėkoju visiems šventėje dalyvavusiems neringiškiams už garbingą savo krašto atstovavimą. Tad tariu visiems iki pasimatymo kitais metais žuvienės šventėje“, – dalinosi įspūdžiais Liberalų sąjūdžio Neringos skyriaus pirmininkas Andrius Bagdonas.

Žuvienės virimo šventėje nebuvo pralaimėjusių – renginio svečiai patvirtino, kad visų dalyvių žuvienės buvo pasakiško skonio, unikalios, originalios ir virtos pagal autentiškus receptus.

Tą dieną oras buvo toks gražus ir palankus, kad neringiškiai juokavo jog ši šventė tai – vasaros užbaigtuvės.

Parašykite komentarą