Kovo 11-osios išvakarėse – iniciatyva „Pasveikink Lietuvą“

Šiandien, 21 val. Seimo nario Andriaus Bagdono iniciatyva Lietuvos ir užsienio lietuvių bendruomenės kviečia dalyvauti kultūrinėje iniciatyvoje „Pasveikink Lietuvą“. Ši iniciatyva sujungs pasaulio lietuvių bendruomenes, kurios drauge paminės Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Renginį globoja Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Seimo „YouTube“ ir Facebook paskyrose bus transliuojami vaizdo sveikinimai, atsiųsti iš įvairių Lietuvos miestų ir pasaulio lietuvių bendruomenių Ukrainoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, Jungtinėje Karalystėje, Belgijoje, Turkijoje, Liuksemburge, Prancūzijoje ir kt.

„Su nerimu stebėdami įvykius Ukrainoje, įsitikinome, kokia trapi gali būti laisvė, todėl tokiu įtemptu laiku kaip niekad svarbu ją saugoti ir vertinti. Džiaugiuosi, kad ši iniciatyva subūrė lietuvius iš skirtingų pasaulio kraštų Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui ir laikui bendrystėje. Nesvarbu, kur bebūtume Kovo 11-ąją – čia, Lietuvoje, ar Prancūzijoje, Kanadoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, – švęskime Lietuvą širdyse ir vertinkime laisvę, nepamiršdami jos kainos“, – sako Seimo narys A. Bagdonas.