Liberalas A. Bagdonas Seime rengia socialinio verslo forumą

Šį trečiadienį, birželio 16 d. 11 val. Seimo Konstitucijos salėje vyks Seimo nario Andriaus Bagdono inicijuotas forumas „Socialinio verslo proveržis Lietuvoje: vizija ar realybė?“, skirtas pristatyti socialinio verslo koncepciją Lietuvoje. Renginio metu bus aptartos šios naujos veiklos formos teikiamos galimybės šalies ekonomikai bei ruošiamos socialinio verslo modelio teisinio reglamentavimo gairės.

„Šiandien socialinis verslas įgauna vis didesnę svarbą – tai yra didelė socialinės ekonomikos dalis ir tampa svarbiu Europos Sąjungos ekonomikos ramsčiu, tačiau Lietuvoje socialinio verslo reguliavimas dar tik formuojasi: nesame įstatymais apibrėžę kas yra socialinis verslas, todėl sunku skatinti tvarią jo plėtrą. Tačiau trūksta ne tik teisinės bazės, bet ir šviežio požiūrio – tai nauja galimybė, kurią turime išnaudoti“ – sakė liberalas A. Bagdonas.

Kas ketvirta nauja kompanija Europoje yra socialinis verslas, o ES pasirinkusi socialinio verslo modelį kaip vieną pagrindinių įrankių kovoti su nedarbu ir augančia socialine atskirtimi bei sprendžiant regiono problemas. Šiuo metu ES mastu socialinė ekonomika sudaro apie 10 proc. bendrojo vidaus produkto, o socialinio verslo srityje ES dirba daugiau kaip 13,6 mln. darbuotojų.

A. Bagdonas Seime jau yra užregistravęs smulkaus ir vidutinio verslo įstatymo pataisą, siūlydamas įvesti socialinio verslo sąvoką, kuri padėtų pagrindus socialinio verslo teisiniam reglamentavimui.

„Naujas įstatyminis pagrindas leistų sustiprinti socialinio verslo subjektų pripažinimą ekonomikoje ir suteiktų daugiau galimybių formuoti visuomenės nuomonę apie socialinės ekonomikos svarbą ir jos teikiamą naudą, kuriamą pridėtinę vertę. Visus šiuos klausimus ketiname aptarti konferencijos metu prie vieno stalo su valdžios institucijų atstovais, tarptautiniais ekspertais ir socialinio verslo pradininkais Lietuvoje“, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijai atstovaujantis A. Bagdonas.

Konferencijoje savo įžvalgomis apie socialinį verslą dalinsis Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos EBPO ir Europos Komisijos ekspertai, ministerijų ir socialinio verslo atstovai.

Forumas bus tiesiogiai transliuojamas Atviro Seimo Youtube kanalu.

Norinčius virtualiai dalyvauti forumo diskusijoje kviečiame registruotis internetu: https://forms.gle/bkXq3ksDUPbUNLFR9