Pasaulio lietuvių apygardoje liberalus atstovaus Andrius Bagdonas

Pasaulio lietuvių apygardoje  Liberalų sąjūdį ves Andrius Bagdonas – smulkaus verslo atstovas iš Nidos. 

“Gimiau, augau ir kaip asmenybė subrendau Neringoje. Gyvendami unikaliame krašte, kartais jaučiamės lyg saloje, nutolę, ne visada girdimi. Žinau, kad neretai panašiai jaučiasi ir Lietuvos išeiviai, kurie pozicionuojami kaip tie „kiti“, tie išvykę. Todėl man svarbu, kad Lietuvoje ar užsienyje sunkiai dirbantys, besimokantys, auginantys vaikus žmonės nesijaustų tarsi atskirtyje, neprarastų ryšio su Lietuva ir jaustųsi reikalingi bei laukiami.“ – motyvais kandidatuoti būtent šioje apygardoje dalinasi A. Bagdonas.

Liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen užtikrinta partijos pasirinkimu Pasaulio lietuvių apygardoje.

„Andrius pasižymi išskirtiniu aktyvumu, galiu drąsiai pasakyti, kad niekas tiek nebendrauja su liberalais Lietuvoje ir už jos ribų. Gebėjimas rasti kalbą su įvairiais žmonėmis – labai reikalinga savybė politikui, siekiančiam tapti užsienio lietuvių atstovu Seime. Na, o politinė Andriaus patirtis leis jam tinkamai pakovoti už tas lietuvių, gyvenančių užsienyje problemas, kurias jau seniai turėjo išspręsti mūsų Seimas.“

A.Bagdonas dalinasi pagrindiniais savo politiniais prioritetais: „Planuoju pristatyti konkretų darbo vietų kūrimo šalyje planą, kad ne tik Vakaruose, bet ir Lietuvoje galėtume džiaugtis europietiškais atlyginimais. Taip pat dėsiu visas pastangas, kad mūsų išeiviams būtų sudarytos kuo geresnės galimybės išsaugoti ryšį su Tėvyne. Didelio aktyvumo sulaukęs pilietybės išsaugojimo referendumas įrodė, kad pasiduoti negalima. Todėl sieksiu, jog kiekvienas lietuvių kilmės asmuo išsaugotų prigimtinę teisę būti Lietuvos valstybės piliečiu. Būtinas ir internetinio balsavimo įteisinimas, jog kuo daugiau Lietuvoje bei užsienyje gyvenančių žmonių galėtų patogiau balsuoti rinkimuose. Galiausiai, originalių asmenvardžių rašybos įteisinimas, kad kiekvieno Lietuvos piliečio asmens tapatybės dokumentuose jo vardas ir pavardė galėtų būti rašomi jo pasirinktais rašmenimis.” 

„Jeigu nusprendėte leistis į kelionę ir ieškote pakeleivio, pasikvieskite Andrių – gerą pašnekovą ir patikimą kompanioną. Gebėjimas suprasti ir noras rasti išeitį – tinkama savybė politikui. Tikiuosi, kad Andrius statys tiltus ir ties kelius, sujungiančius visus mūsų tautiečius pasaulyje”- teigia Europos parlamento narys Petras Auštrevičius.

A.Bagdonas daugiau nei 12 metų dirba Neringos savivaldybės taryboje, šiuo metu yra opozicijos lyderis. Taip pat eina pareigas Liberalų sąjūdžio valdyboje bei yra partijos pirmininkės pavaduotojas.  Keletą metų dirbo Europos Parlamento nario padėjėju o 2019-aisiais buvo vienu iš liberalų sąjūdžio kandidatų Europos parlamento rinkimuose.