Neringos jaunimas patirties sėmėsi Lietuvos sostinėje

Gruodžio pirmąjį savaitgalį įvyko ilgai ir kruopščiai planuota Neringos jaunimo apskritojo stalo (NAjS) išvyka, skirta Neringos jaunimui, kurios tikslas – susipažinti su nevyriausybinėmis organizacijomis, pasisemti gerosios patirties bei užmegzti naujas pažintis.

Būrys jaunimo iš visų Neringos gyvenviečių ankstų šeštadienio rytą pajudėjo sostinės link. Kelionė netrumpa, tačiau entuziastingai nusiteikusiam jaunimui kelias tikrai neprailgo. Vilniuje neringiškių laukė kruopščiai paruošta programa, kuri prasidėjo nuo susipažinimo su Lietuvos Respublikos Seimu ir Seimo nariu G.Vaičekausku bei jo padėjėja J.Baušyte, kurie labai šiltai priėmė Neringos jaunimą. Maloniai pabendravę jaunuoliai nusprendė, kad Lietuvai užtenka 101 Seimo nario!

Po susitikimo neringiškiai skubėjo į Rotušės aikštę, kurioje vyko „Tarptautinė Kalėdinė labdaros mugė“. Vėliau jaunimas apsilankė „Valstybės pažinimo centre“, kurio įkūrimo iniciatorė yra Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Centras pribloškė savo inovacijų gausa ir modernumu.

„Labai džiaugiuosi, kad jaunimas iš visos Neringos – Nidos, Juodkrantės, Preilos, Pervalkos – kartu vyksta į keliones, nes tai stiprina jų tarpusavio ryšius ir draugystę“, – pasakojo kartu su NAjS vykęs Neringos savivaldybės tarybos narys A.Bagdonas.

Sutemus jaunimas aplankė Vilniaus Katedros aikštę ir grožėjosi viena įspūdingiausių Kalėdinių eglučių Lietuvoje. Po aktyviai praleistos dienos jaunimo laukė smagus vakaras žaidžiant komandos stiprinimo bei susipažinimo žaidimus poilsio ir pramogų parke „TonyResort“.

Už viešnagę Neringos jaunimas labai dėkingas europarlamentarui Antanui Guogai, kuris niekada neatsisako suteikti jaunimui reikiamos pagalbos ar paramos. Sekmadienį neringiškiai aplankė Trakus, Lentvario jaunimo centrą, kur pasidalino gerąja patirtimi.

„Neringos jaunimo vardu norėčiau padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šios kelionės įgyvendinimo: Neringos savivaldybės jaunimo reikalų tarybai bei Neringos verslininkams, be kurių pagalbos ši kelionė būtų sunkiai įgyvendinama“, – pasakojo NAjS prezidentė A.Jenčauskienė.

Parašykite komentarą