V.Grubliauskas: Aš palaikau Andrių Bagdoną – Lietuvos pajūrio atstovą Seime!

Andrius visų pirma yra nuoširdus, šiltas, malonus ir betarpiškai bendraujantis žmogus, kuris pirmiausia yra linkęs išklausyti ir tik tuomet išsakyti savo nuomonę. Tai žmogus, kuris visuomet ieško kompromisų, jam svetimas kategoriškumas. Jis svetimą problemą, svetimą rūpestį priima kaip savo ir ieško būdų, kaip jį išspręsti, o ne būdų nuo jo pabėgti. Tai savybės, kurios savaime yra didžiulė vertybė. Tikiu, kad tokį jį pažįsta ir greta jo gyvenantys žmonės bei visi neringiškiai.
Kalbant apie politinį kontekstą, Andrius Bagdonas yra žmogus, turintis rimtų politinių ambicijų. Žingsnio į šalies politinę areną jis kryptingai siekė ne vienerius metus. Pats laikas Lietuvoje, galbūt net šiek tiek pavėluotas laikas kilti naujoms politikos ryškioms asmenybėms. Kartų keitimosi metas jau yra pribrendęs ir turbūt neišvengiamas dalykas. Kokia ta naujoji karta? Aš, labiau viduriniosios kartos politikas, manau, kad jei šalies politikos ateitis būtų siejama su tokiais žmonėmis kaip Andrius Bagdonas, Lietuvos politika turėtų nepalyginamai tvirtesnę, geresnę ir šviesesnę perspektyvą.
Žmogiškosios savybės yra svarbios nepriklausomai nuo profesijos. Tokios savybės kaip sąžiningumas, žodžio laikymasis, padorumas yra išskirtinai svarbios ir tiesiog privalomos vertybės. Vis dėlto apie tikrą asmenybę, nuoširdų žmogų daug kalbėti nereikia, už jį kalba jo darbai. Tai žmogus, kuriuo galima pasitikėti, politikas, kuriam galima patikėti ne tik savivaldybės, regiono, bet ir valstybės valdymo svertus kalbant apie atstovavimą Seime, politikas, kuriame aš matau žmogų.

Vytautas GRUBLIAUSKAS, Klaipėdos miesto meras.

Parašykite komentarą