Neringoje šurmuliavo „Stintapūkis 2015“

Paskutinįjį žiemos savaitgalį Neringoje šurmuliavo jau ketvirtus metus iš eilės rengiama šventė „Stintapūkis“. Pulkai stintų mariose ir unikalios Neringos žūklavimo tradicijos pritraukė gausų būrį svečių iš Lietuvos ir ne tik.

Nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio  vietos gyventojai ir miesto svečiai buvo kviečiami praeiti „Stintapūkio keliu“, kuriuo eidamas kiekvienas galėjo ne tik susipažinti su Neringa, bet ir paragauti  kurorto skanėstų. Parengtas specialus šventės žemėlapis tikrai neleido pasiklysti.

Šeštadienį, pagrindinę šventės dieną, netrūko įvairiausios veiklos – nuo žūklės varžybų „Preilos blizgė 2015“ iki poledinės  žvejybos – bumbinimo – technikos demonstravimo, nuo skaniausios žuvienės ir stintų ragavimo iki šokių pagal smagius kapelų ritmus, nuo persirengėlių eitynių ir visokių Užgavėnių linksmybių iki edukacinės veiklos mažam ir suaugusiam. „Labai smagu matyti tokią Neringą – šurmuliuojančią, gyvą, įdomią. O dar smagiau, kad tai vyksta ne vasaros metu, o būtent dabar. Esame įsipareigoję ir privalome gerinti sąlygas, skatinti organizuoti kuo daugiau tokių renginių ne sezono metu. Neringa turi potencialo ir galimybių tapti beveik ištisus metus veikiančiu ir klestinčiu kurortu. Reikia bendrų pastangų, politinės valios ir aiškaus, racionalaus veiksmų plano, kaip tai įgyvendinti“, – kalbėjo Neringos savivaldybės tarybos narys  Andrius Bagdonas.

„Stintapūkio“ šventėje,  lankėsi ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis. Būdamas klaipėdietis ir ne kartą dalyvavęs „Palangos stintos“ šventėje politikas pasidžiaugė šiuo gražiu bendradarbiavimu ir puikiu rezultatu. „Labai sveikinu ir palaikau tokias iniciatyvas. Lietuvos pajūrio miestai ir gyvenvietės turėtų dar glaudžiau dirbti drauge – tada, mano nuomone, tiek vietos gyventojai, tiek miesto svečiai turės galimybę mėgautis išties kokybiškais, kiekvieno poreikius atitinkančiais renginiais net ir ne sezono metu“, – šventės metu sakė E. Masiulis.

Parašykite komentarą